On-line z Divadla Kampa: Divsalón

Praha – Další přímý přenos z Divadla Kampa zprostředkoval literárně-kabaretní večer Divsalón V. – EL POP autorské dvojice DBT – JVČ a jejich milých hostů. Divsalón na popové téma přivítal studentky oboru popový zpěv Pražské konzervatoře Radku Říhovou a Terezu Nálevkovou, dále vystoupili Aneta Okénková, Ondřej Procházka, Petr Marek a Anna Daniluková. Záznam je k dispozici v tomto článku.

Divsalón jsou literárně kabaretní divadelní večery, na různá témata a zaměření, s různým temperamentem, ve kterých autorská dvojice Dana Benešová Trčková a Jan Václav Čep dávají příležitost mladým a talentovaným autorům představit svojí tvorbu na divadelních prknech.

Projekt DIVSALÓN vznikl v září 2010 na půdě Divadla Kampa. Tehdy se sešla autorská dvojice DBT-JVČ neboli Dana Benešová Trčková a Jan Václav Čep nad konceptem nového programu a klima kampského čajomírného prostoru v prvním patře nad divadelním sálem je inspirovalo k založení komorního formátu, uvádějícího v pravidelných intervalech mladé literární, hudební, divadelní, výtvarné aj. talenty středoškolského věku. Od října do června vzniklo pět dílů tohoto literárně kabaretního divadelního večera.

Každý DIVSALÓN má své pořadové číslo a podtitul. První DIVSALÓNY vznikly ve spolupráci s Autorským seminářem Gymnázia Jaroslava Seiferta, který Dana Benešová Trčková už řadu let vede. Básníci, hudebníci a začínající dramatici z Autorského semináře se tak postupně stali průvodci jednotlivými tématy (Pasiáns na prknech I, II, Pole dialogu, V duchu Lustiga) a přizvali k sobě hosty z několika tvorbou spřízněných pražských gymnázií (Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Gymnázium Christiana Dopplera, Gymnázium Jana Nerudy) a v červnovém DIVSALÓNU (EL POP) také z Pražské konzervatoře.

Divadlo Kampa - Divsalón V. - EL POP (zdroj: ČT24)