Chris Rea představí Česku svatodušní projekt

Praha - Britský zpěvák a kytarista Chris Rea bude po dvou letech opět koncertovat v České republice. V Kongresovém centru vystoupí 23. února příštího roku při příležitosti vydání nového titulu The Santo Spirito Project. Zároveň představí své největší hity. Vstupenky v ceně od 790 do 1 390 korun se objeví v síti Ticketpro od čtvrtka.

Nahrávka The Santo Spirito Project, která zahrnuje tři CD a dvě DVD, bude obsahovat nové studiové album a dva celovečerní filmy, které Rea režíroval a napsal k nim scénář. Prvním je příběh týkající se býčích zápasů, jehož hudební doprovod obsahuje neoklasickou a španělskou cikánskou hudbu. Druhý celovečerní snímek sleduje putování muže po Florencii a jeho hledání pravdy. Na trhu by se nový soubor měl objevit začátkem září.

Chris Rea se narodil v březnu roku 1951 v Middlesborough, průmyslovém městě na severozápadě Anglie, v rodině Irky a italského zmrzlináře. První zkušenosti získal v kapele Magdalene v roce 1973. Dosud vydal dvě desítky alb. První autorské album mu vyšlo v roce 1980 pod názvem Tennis; jeho kariéru nastartoval již o dva roky dříve hit Fool (If You Think It's Over). Popularitu mu však přineslo zejména album Water Sign z roku 1983.

Do České republiky se Chris Rea vrací pravidelně. Naposledy koncertoval v Kongresovém centru loni v únoru. Tehdy vystoupil u příležitosti vydání kolekce svých největších hitů pod názvem Still So Far To Go - The Best Of Chris Rea.