Můj vysvlečenej deník bude i filmový

Praha – Příběh o holkách a o klucích, ale hlavně o holkách, jejich průserech, mindrácích, snech a tělesnejch šťávách zní podtitul Mého vysvlečeného deníku, knihy, kterou napsala sedmnáctiletá gymnazistka Johana Rubínová. Podle jejích autentických deníkových zápisů natáčí režisér Martin Dolenský stejnojmenný film, který koprodukuje Česká televize. V kinech by se měl snímek objevit na začátku příštího roku.

„Prožívá nelehké období, tak jako každý v sedmnácti. Umřela jí maminka, když jí bylo pět let, navíc ne úplně jasnou smrtí, takže teď zjišťuje, kdo vlastně je,“ popsala stručně hlavní hrdinku její filmová představitelka Veronika Kubařová. Johana není fiktivní postavou. O svém osudu začala v patnácti letech psát, aby se lépe vyrovnala s problémy. Když si její učitel texty přečetl, navrhl jí deník vydat.

Filmová Johana se s tou skutečnou setkala jen krátce, s postavou Johany se ale setkává každý natáčecí den. „Dlouho jsem měla pocit, že vlastně ne, že spoustu věcí řeší jinak, než bych je řešila já, ale jak jsem s ní čím dál tím víc, tak mám pocit, že ano, že jsme se v některých věcech potkaly,“ odpověděla Kubařová na otázku, zda má s Johanou něco společného.

Reportáž Petry Doležalové (zdroj: ČT24)

Režisér Martin Dolenský (například film Chyťte doktora, seriál Špačkovi v síti času) se ke knize dostal díky kamarádovi z nakladatelství, které Můj vysvlečenej deník vydalo. „Johanin příběh má v sobě naprosto univerzální témata, kterými prochází každý dospívající člověk, v zásadě je to o hledání sebe sama na přelomu dětství a dospělosti, a to na všech rovinách – rovině vztahu k rodičům, na rovině vztahu ke svému okolí a pak samozřejmě vztahu s kluky,“ vysvětluje režisér, čím ho kniha zaujala. Doufá, že stejně tak zaujme i film. 

Kromě Veroniky Kubařové se v něm představí například Simona Stašová, Igor Bareš nebo Petra Špalková. „Hraji Johaninu nevlastní matku, která je navíc její učitelka angličtiny, takže je to opravdu taková ta odpudivá macecha, ale není to postava jednoznačná, myslím, že bude překvapivá,“ prozradila Špalková. Záběry do filmu vznikají v Praze, štáb se ale vydá i na vodu a také do zahraničí. Natáčet se bude do poloviny července. „Premiéru máme plánovanou na den před svatým Valentýnem příští rok,“ doplnil Dolenský.

  • Můj vysvlečenej deník zdroj: Daranus http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2695/269467.jpg
  • Můj vysvlečenej deník autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2695/269487.jpg
  • Můj vysvlečenej deník autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2695/269488.jpg
  • Můj vysvlečenej deník autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2695/269484.jpg
Vydáno pod