Mighty Sounds rozjíždí svůj zvukový nářez

Tábor – Sedmý ročník festivalu Mighty Sounds právě začal a potrvá do 17. července na letišti Čápův Dvůr v Táboře. Nabízí unikátní příležitost vidět a slyšet průkopníky žánrů, kterým se už tradičně věnuje. Největší festival svého druhu ve střední Evropě přizval americké punkové ostré hochy Anti-Flag, jamajské ska matadory The Skatalites i s velmi oblíbenou Doreen Shaffer a punk rockové Pennywise z Kalifornie.

Na 7 festivalových scénách představuje Mighty Sounds bohatý mix toho, co aktuálně hýbe světem punku, ska, reggae, rockabilly, rock'n'rollu a příbuzných žánrů. Zároveň dává možnost slyšet a vidět opravdové legendy doplněné o řadu performerů a workshopů. Návštěvníci mají také možnost zahrát si fotbal nebo nohejbal a opět je připravena i celá řada dalších specialit v podobě adrenalinových sportovních exhibic, světelných instalací rozmístněných v areálu, klidových a relaxačních zón či dětského koutku.

Mighty Sounds, jenž je svou dramaturgií na české festivalové scéně naprosto unikátní, tradičné nabízí na třech svých scénách i širokou paletu djských setů. Pořadatelé chtějí vyjít vstříc všem milovníkům dubu, junglu, dnb, reggae, dancehallu, ale i soulu či čistokrevného tekna.

Mighty Sounds
Zdroj: Vojta Florian/Mighty Sound

Stejně jako loni se budou na festivalu také zapalovat svíčky pro neziskovou organizaci Světlo pro svět a přispívat se tak bude na operace očí v Africe.

Mighty Sounds
Zdroj: ČT24/Mighty Sounds