Broadway se přestěhovala do Krumlova

Český Krumlov – Počtvrté byly součástí programu Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov muzikálové melodie a i letos měly úspěch. Sobotní populární odlehčení jinak klasického koncertního programu přenesl diváky v Pivovarské zahradě na „nesmrtelnou Broadway“. Zazněly muzikálové evergreeny i rock, pop a rokenrol.

Americký muzikál do Krumlova přivezla trojice broadwayském umělců: Christiane Nollová, Rob Evan a Anne Runolfssonová. Zpěváky doprovázel Kühnův smíšený sbor a Moravská filharmonie Olomouc za řízení Randalla Craiga Fleischera, který prozradil, že má české kořeny - jeho babička pocházela z Brna.

V teplotně neletní noci zazněly písně z muzikálu My Fair Lady, balkonová scéna z West Side Story nebo slavná Don't Cry For Me Argentina z Webberovy Evity. Posluchači si mohli také užít mix ukázek ze show Mamma Mia! skupiny ABBA či evergreen Hey Jude od Beatles. Rockovou tečkou za hlavní částí programu byla vzpomínka na Freddieho Mercuryho a kapelu Queen. Jako přídavku se publikum dočkalo kostýmové ukázky z muzikálu Hair, které mnozí znají z Formanova filmového zpracování.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)

Mezinárodní festival Český Krumlov začal 15. července a potrvá do 20. srpna. Největšími hvězdami dvacátého ročníku jsou tři tenorové: Plácido Domino, Ramón Vargas a José Cura.