Proč zemřela Amy Winehouseová?

Londýn – Fanoušci soulové zpěvačky Amy Winehouseové by se měli dozvědět příčinu její smrti od soudního patologa. Populární britskou zpěvačku našli v jejím bytě v sobotu mrtvou. Winehouseová byla popovou hvězdou, její jazzem, soulem a r´n´b ovlivněné písně jí přinesly hodně ocenění, naposledy v únoru pět cen Grammy. V těchto dnech měla v rámci své tour objíždět evropské hudební festivaly.

Vztah Amy Winehouseové k drogám a alkoholu plnil stránky bulváru, ona sama přesně na rozdíl od svého hitu na odvykací kúru opakovaně nastupovala a zase ji opouštěla. Naposledy na začátku června před svou evropskou tour, kterou bohužel nedokončila. „Amy Winehouseová měla hrát na hlavním pódiu. O její smrti jsme se dozvěděli pár hodin před jejím plánovaným vystoupením. Je to velká tragédie, měla mimořádný talent. Nemám ta správná slova, abych řekl, jak moc nás to všechny mrzí,“ řekl Daniel Rossellat, ředitel festivalu, na kterém měla vystoupit.

Víc než hudební talent Amy Winehouseové často média zajímalo její soukromí. Kromě závislostí a problémů se zákonem se řešily její časté eskapády. V baru, kam pravidelně chodila, ale tvrdí, že s alkoholem skončila. „V úterý vypadala normálně. Nepila a řekla mi: 'Miláčku, ať ti řeknu cokoli, už mi nenalévej, protože jsem s pitím skončila,'“ upozorňuje servírka Ze Silva. Taková ujištění ale fanouškům už nejsou nic platná. Umělecký úspěch, bouřlivý život a náhlá smrt zařadí Winehouseovou do řady velkých osobností hudebního světa, které stihl podobný osud.