Léto je v Kašparu stále rozmarné, s bonusem navrch

Praha – Divadelní spolek Kašpar připravil bonus k divácky oblíbenému Rozmarnému létu. Herci nachystali přílohu toho, co se nevešlo do letního speciálu Vančurova Rozmarného léta, které v Celetné mělo už přes sto repríz. Scénář vznikal v úzké spolupráci s herci inscenace, je psán vančurovskou češtinou pod jazykovou supervizí spisovatele Jiřího Stránského. Pro bonus vzniklo také deset nových písní, k nimž složil hudbu Petr Malásek.

Už pět let se nad rozmarným letním počasím rozčiluje ve svých říčních lázních v Divadle v Celetné mistr Antonín Důra. Teď nově v Kašparu dopsali a dotvořili scény, které Vančura ve svém příběhu jen naznačil nebo záměrně nedovyprávěl. „Takže jsme jen zjištovali, co všechno Vančura vynechal a opomenul, a zjistili jsme, že je toho poměrně hodně. Vlastně jsou vynechané všechny tři erotické scény s Annou, které kujou ti tři kujóni,“ popisuje Jakub Špalek z divadelního spolku Kašpar.

Reportáž Jiřího Svobody (zdroj: ČT24)

Inscenace Rozmarné léto v Kašparu už má svoje stálé diváky, kteří se na představení vracejí každé léto. Pokud se do Divadla v Celetné vypravíte, najdete tady všechno tak jako ve Vančurově románu, lázně s opravdovou vodou, utopenci a pivem. „Když se vracíme do divadla k tomuhle představení, tak začneme mluvit a myslet jako pan Vančura, takže si užijeme i spoustu legrace okolo, protože formulujeme některé myšlenky tak, jak si myslíme, že by to napsal pan Vančura,“ dodává herec Jan Potměšil.

Vydáno pod