Komedianti v Táboře

Tábor - Pouliční divadelní představení, akrobatická a hudební čísla oživí o víkendu centrum jihočeského Tábora. Hlavními hosty festivalu Komedianti v ulicích budou herečka Anna Polívková a zpěváci Lenka Dusilová s Xavierem Baumaxou. Podobná akce se do Tábora vrací po několika letech a město doufá, že se z ní tentokrát stane tradice.

Divadelní soubory budou po oba dny vystupovat v ulicích nebo na náměstích poblíž historického centra. Podle Horejskové průběh festivalu nijak neohrozí ani nepřízeň počasí. „Například na nádvoří hradu Kotnov bude připravené zastřešené pódium. A v ulicích by se při dešti soubory mohly přemístit pouze do podloubí,“ doplnila táborská místostarostka Lenka Horejsková.

V sobotu i v neděli odpoledne bude patrně hlavním bodem vystoupení herečky Anny Polívkové a Jakuba Xaviera Bara s představením Aniby Neřekla. V neděli podvečer je pak na programu společné představení muzikantů Dusilové a Baumaxy. Za jejich doprovodu divákům ukáže pantomimickou hru soubor Tantehorse.

Kromě toho se festivalu zúčastní třeba Divadlo bez hranic, kde společně působí herci z afrických zemí a z České republiky, divadlo ANPU, Minotaurus nebo Buchty a loutky (bližší program zde). „Festival bude jedním z kulturních vrcholů léta,“ míní Horejsková. Tradičně největší akcí sezony pak budou na začátku září slavnosti města Táborská setkání.