Papričky jsou s vámi, buďte s nimi v Kolíně

Kolín nad Rýnem / Praha - „Poznám, když uděláme něco průměrného a když něco fakt dobrého. Nemůžu se dočkat, až s tímhle půjdeme ven a budeme to hrát,“ uvedl frontman kapely Red hot Chili Peppers Anthony Kiedis v rozhovor pro časopis Rolling Stone o albu I'm With You. Deska, kterou vydávají „papričky“ po pěti letech od té předchozí, vyjde na konci srpna, kdy ji také představí na živém koncertě. Přenášet ho bude několik stovek kin, včetně českých.

Na koncertě v Kolýně nad Rýnem odehrají Red Hot Chili Peppers všechny skladby z této nejnovější, v pořadí desáté desky. Vystoupení bude přes satelit přenášen do vybraných kin, zájem už jich projevilo více než devět set. V jeden večer si koncert v HD obrazové kvalitě a prostorovém zvuku vychutnají fanoušci ve Spojených státech, Kanadě, Jižní Americe a Evropě, s časovým posunem pak také v Austrálii, Jižní Africe a na Novém Zélandu.

Seznam českých a slovenských kin (jejich počet ještě není konečný), které se do projektu zapojily, najdou zájemci na stránkách distribuční společnosti Aerofilms. Vstupenky už jsou v prodeji na pokladnách. Přenos začíná 30. srpna ve 21:00, trvat bude zhruba dvě hodiny.

Deska I'm With You, jejíž obal navrhl britský výtvarník Damien Hirst, známý mimo jiné žraloky naloženými do formaldehydu, vychází na americkém kontinentě 30. srpna, na český trh bude album uvedeno o den dříve.