To nejlepší z Hip Hop Kempu

Hradec Králové - Warm-up party v areálu Festivalparku na hradeckém letišti předznamená ve středu večer desátý ročník Hip Hop Kempu. Festival, který se koná od 18. do 20. srpna, se bude ohlížet za předchozí dekádou. Pořadatelé do programu zařadili nejlepší koncerty, které byly k vidění na minulých ročnících akce.

V zahřívací předvečer festivalu vystoupí Defuckto, Jay Diesel nebo Gramo Rokazz, zahraničí zastupuje například britský rapper Bigh a duo S.A.S. Hlavní, bilanční program přijde na řadu o den později. Na Hip Hop Kemp se po letech vracejí například Phi Life Cypher, Prago Union či skupina Manželé. „V žádném případně ale nezapomínáme reflektovat nejaktuálnější dění například v podobě Odd Future alias OFWGKTA,“ upozornil mluvčí festivalu Martin Boltík.

Součástí festivalového dění bude taneční program, který nabídne workshopy pro začínající tanečníky. Připraveny jsou plochy pro malování graffiti či rajčatová bitva. „Nově jsme vymysleli také Freestyle corner, kde budou moci návštěvníci poměřit síly ve freestylu či beatboxu,“ uvedl Boltík.

První ročník Hip Hop Kempu se v roce 2002 konal v Pardubicích, po dvou letech však organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Pro velký zájem návštěvníků ale tamní areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště. Například vloni sem dorazilo 15 tisíc fanoušků hiphopové hudby.