Divadlo Continuo chodí po vodě

Malovice - Po projektu Krajina na znamení, realizovaném ve vlaku na trati Netolice-Malovice, a loňských Jizvách v kameni, které se odehrávaly na statku Rábín u Netolic, se Divadlo Continuo vrátilo na hladinu a hráz rybníka Otrhanec. Díky exteriérovému divadelnímu projektu putovali diváci společně s herci ve čtvrtek večer v premiéře okolní krajinou za příběhem, který se rozvíjel během jejich společné cesty.

Site-specific představení s názvem Jezero GRUS-GRUS vznikalo ve spolupráci 22 herců, performerů a výtvarníků z více než desítky evropských zemí tři neděle. Jediným pevným bodem bylo místo, kde se projekt odehrává. A cílem odkrýt příběhy napsané v krajině a „činit je skrze divadlo viditelnými“.

Lidé měli možnost vidět krajinu a rybník z nečekaných úhlů pohledu díky divadelní akci ve větvích stromů i na vodní hladině a také díky vlastní intuici a fantazii. „Teprve při premiéře ale zjistíte, o čem představení vypovídá. Diváci mu dají svůj vlastní rytmus, přijdou s určitým tempem své chůze, dechu, vnímání obrazu,“ upozornil režisér a vedoucí jihočeského souboru Pavel Šťourač. Atmosféru dotvářela výtvarná poetika Divadla Continuo a živá hudba v podání jeho členů a spolupracujících muzikantů.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)

Jezero GRUS-GRUS se bude uvádět do 23. srpna vždy od 20:30. Na představení mohou zájemci dojet autem nebo speciálně vypraveným vlakem z Českých Budějovic.