Jednodenní festival se vrací pod Okoř

Okoř - Do podhradí hradu Okoř se v sobotu po roční pauze vrátí hudební festival, jehož loňský ročník byl zrušen, když se pořadatelka nedohodla s pronajímatelem pozemků. Po vyřešení komplikací se na tradičním místě pod siluetou romantické zříceniny představí zástupci tuzemské populární hudby.

Brány festivalu se otevřou po poledni, program zahájí zpěvačka Debbi. Posledním účinkujícím bude Vypsaná fixa, která si z organizačních důvodů prohodila místo v koncertním pořadí se uskupením Děda Mládek Illegal Band. Kromě nich na Okoři zahraje Tomáš Klus, Xindl X, Gipsy.cz, Nightwork nebo Čechomor.

Pořadatelé stejně jako v předcházejících ročnících udržují rodinné zaměření festivalu, speciálně pro děti přichystali několik atrakcí. Jako každoročně je také připraveno stanové městečko a zajištěná kyvadlová doprava z Prahy a Kladna.

Festival bývá pravidelně vyprodaný. Část výtěžku ze vstupného putuje na renovaci zříceniny.

Pod Okoří se pravidelně v červnu koná také jiná akce nazvaná Okoř se šťávou. Letos zde slavila velký úspěch kapela Kryštof v čele se zpěvákem a kytaristou Richardem Krajčem. Podle pořadatelů letos dorazilo 4 000 lidí, tedy téměř dvojnásobný počet než loni.