Olomoucké prázdniny: Kama Sutra a Beatles

Olomouc – Oživit letní nabídku kulturních akcí v Olomouci se podruhé pokusí Olomoucké divadelní prázdniny. Návštěvníci festivalu se od 22. do 28. srpna mohou těšit celkem na šest titulů, úvodní představení patří hostům ze zahraničí – finskému alternativnímu divadlu Teatteri Telakka a hře Kama Sutra.

„Návštěvníci se mohou těšit na pohybové představení s využitím projekcí, ve kterém soubor po svém zpracoval orientální látku,“ přiblížil představení dramaturg Divadla Konvikt a umělecký šéf Divadla na cucky Jan Žůrek. Kama Sutru mohou zájemci vidět ještě v úterý 23. srpna.

Ostatní dny týdenního festivalu budou patřit domácím souborům. Komorní inscenaci Nemravná píseň, která připomíná éru prvorepublikového kabaretu Červená sedma, nabídnou členové činohry Moravského divadla Olomouc. Divadlo Tramtarie uvede titul Kdo chce zabít Beatles? Do historie zavede publikum představení Lafayette - hrdina dvou světadílů v podání olomoucké Agentury Lafayette.

  • Divadlo Tramtárie / Kdo chce zabít Beatles? zdroj: Archiv Divadla Tramtárie http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2815/281439.jpg
  • Moravské divadlo Olomouc / Nemravná píseň autor: David Krestal, zdroj: Festival Olomoucké divadelní prázdniny http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2815/281434.jpg
  • To nemá chybu / Barbara Lukešová a Adrian Jastraban autor: Michal Hladík, zdroj: Spolek Kašpar http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2815/281444.jpg

Zájemci uvidí i bývalé členy činohry Moravského divadla, které je hlavním pořadatelem přehlídky. V sobotu 27. srpna se na jednom jevišti potkají Pavel Juřica, Martin Mňahončák a Dušan Urban v komedii Obraz. O den později herec Adrian Jastraban zahraje v komedii jediného tuzemského mimolomouckého souboru v programu – Divadelního spolku Kašpar. Inscenace To nemá chybu pojednává o rozpadu vztahu židovky a katolíka.

Festival bude od 22. do 28. srpna střídavě hostit Umělecké centrum Univerzity Palackého a atrium Vlastivědného muzea Olomouc.