Bůh žehnej Ozzymu. Trvalo to, ale dospěl

New York – Nezveřejněné detaily z profesního i soukromého života rockové legendy Ozzyho Osbourna a jeho pravdivý příběh slibuje dokument, který v těchto dnech vstupuje do amerických kin. Premiéru měl v dubnu na festivalu Tribeca. Snímek s názvem God Bless Ozzy Osbourne vznikal dva roky a podílel se na něm i zpěvákův syn Jack.

Lidé si mého otce vybavují hlavně z reality show o naší rodině jako neustále opilého, zmateného a třesoucího se Ozzyho. Jenže pravdivý příběh o mém otci vlastně nikdy nezazněl, uvedl Jack jako důvod vzniku dokumentu. Navíc se Ozzyho mohl zeptat na věci, které by někomu jinému těžko prozradil.

„Můj otec se opravdu velmi změnil od doby, kdy nepije, a od chvíle, kdy jsme dokončili natáčení Osbourneových,“ tvrdí Jack. „Hlavně jsem chtěl, aby lidé věděli, kým skutečně byl a je.“

Snímek tak zahrnuje 70. léta a rychlý vzestup Ozzyho popularity se skupinou Black Sabbath, desítky let trvající drogovou a alkoholovou závislost; ale také současného Ozzyho, šedesátníka, který jezdí na rotopedu nebo před koncertem pije čaj. „Myslím, že Ozzy skutečně dospěl a konečně vyrostl. Některým lidem to prostě trvá o trochu déle,“ omlouvá divoký život svého manžela Sharon Osbourneová.

Kromě členů zpěvákovy rodiny vystupují v dokumentu třeba i bývalý člen Beatles Paul McCartney, bubeník Tommy Lee a spoluhráči z kapely. Ozzyho syn Jack nyní zvažuje, že natočí další dokument - o skupině Black Sabbath.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)