Filmové premiéry

Po Ženách v pokušení, diváckém to hitu, upřel režisér a scenárista Jiří Vejdělek pozornost i na druhou polovinu lidstva. Ani v Mužích v naději ale nechybí několikaúhelníky partnerských vztahů a nevěra jako koření. Mnohem jednodušší vztahy panují ve sci-fi westernu (!) Kovbojové a vetřelci - chlapíci s kolty proklatě nízko proti mimozemšťanům.

MUŽI V NADĚJI. Může být nevěra základem šťastného manželství? Ano, tvrdí celoživotní milovník žen Rudolf (Bolek Polívka). Teď už jen chybí, aby se teorii o ženě, která musí mít pořád pocit, že je třeba o chlapa bojovat, naučil praktikovat v každodenní praxi i jeho slušňácký zeť Ondřej (Jiří Macháček). Dále hrají: Éva Vica Kerekes, Petra Hřebíčková, Simona Stašová, Lukáš Langmajer, Hynek Čermák, Michal Novotný. Režie: Jiří Vejdělek (Účastníci zájezdu, Václav, ROMing). Recenzi si na webu ČT24 budete moci přečíst o víkendu.

KOVBOJOVÉ A VETŘELCI. Na modrou planetu zase útočí mimozemšťané, a bude to pořádné rodeo. Jejich cílem se totiž stal Divoký západ, bohužel pro ně místo, kde se v dobrý čas najednou ocitli nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford) a cizinec se ztrátou paměti (Daniel Craig). Režie westernové sci-fi se ujal režírující herec Jon Favreau, na zatím skromném celovečerním kontě má například oba díly Iron Mana.