Divadlo Bolka Polívky má v Praze „bratrance“

Praha - Svou divadelní kariéru jsem začal v sokolovně ve Vizovicích a končím ji v sokolovně v Uhříněvsi, žertoval herec a mim Bolek Polívka, když dnes zahajoval ve zmíněné pražské čtvrti činnost pobočky své brněnské scény. „Bratranec“ Divadla Bolka Polívky má název širší o označení „U22“.

„Je to krásné divadlo - cítím až mrazivou hrůzu odpovědnosti,“ poznamenal Polívka k prostoru s kapacitou 340 míst, který vznikl modernizací sokolovny. Na jeho provozování vyhrál výběrové řízení. Polívkovým podnikatelským plánem údajně je vybudovat kolem Prahy „krunýř svých divadel“. Když se mu pak zachce, nepustí do centra ani jednoho diváka.

„Budeme se snažit, abychom divadlo naplnili inteligentním, úsměvným, dobrým a třeba někdy i hořkým divadelním snažením,“ přislíbil Polívka. Prvním představením sezony bude 15. září inscenace Minus dva, která vznikla v koprodukci DBP s bratislavským Studiem L+S. Podzimní program nabídne také inscenace O lásce pražského Studia Dva, Miláček Anna z nabídky Divadla Palace nebo autorský projekt Martina Zbrožka, Pavla Lišky a Josefa Poláška s názvem Milostný trojúhelník.

  • Divadlo Bolka Polívky U22 autor: Roman Vondrouš, zdroj: ČTK
  • Divadlo Bolka Polívky U22 autor: Roman Vondrouš, zdroj: ČTK

„Z počátku, zhruba do prosince, se tu budou naše představení hrát šestkrát, sedmkrát v měsíci. Zbytek doplníme z repertoáru spřátelených divadel,“ dodal ředitel Divadla Bolka Polívky U22 Ladislav Krapek. Například v říjnu počítá nová pražská scéna s uvedením Bolkova autorského představení Pro dámu na balkoně, ale i s koncerty, hostováním bratislavských a moravských scén či ochutnávkami gastronomických specialit z Vizovic či Slovenska.

Reportáž Ivy Němcové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod