Moravská galerie ponocuje

Brno - Moravská galerie v Brně zůstane v pátek otevřená až do půlnoci a zájemci si budou moci prohlédnout všechny výstavy ve třech palácích v centru města bez vstupného. Akci nazvanou Noc v galerii pořádají pracovníci největšího moravského muzea umění jednou za dva roky. I letos připravili doprovodný program v podobě koncertů, tvůrčích dílen a komentovaných prohlídek.

Volný vstup se týká stálých i dočasných výstav v Pražákově paláci, Uměleckoprůmyslovém muzeu i Místodržitelském paláci. Noc v galerii je zároveň jednou z posledních příležitostí prohlédnout si unikátní expozici historických fotografií Josefa Kunzfelda, který zaznamenal podobu Brna na přelomu 19. a 20. století. Výstava trvá jen do 25. září.

Většinu výstav si v pátek zájemci projdou s kurátory, kteří jim poskytnou odborný výklad. "V Pražákově paláci je výstavou Ještě chvíli se zdržím provede autorka Milena Dopitová," upozornila mluvčí galerie Martina Vašková.

  • Ještě chvíli se zdržím zdroj: Archiv Moravské galerie v Brně
  • Jarmark katalogů zdroj: Archiv Moravské galerie v Brně

Galerie v pátek zpřístupní i svou odbornou knihovnu a nabídne k prolistování nejnovější a nejzajímavější publikace o umění. Galerijní obchody pak nabídnou speciální cenově zvýhodněné balíčky knih a katalogů.

Podrobný program Noci v galerii na stránkách akce.