Courtney Love píše „definitivní paměti“ o Cobainovi

Washington - Sedmačtyřicetiletá americká zpěvačka a herečka Courtney Love chce sepsat paměti zahrnující i její manželství s frontmanem rockové kapely Nirvana Kurtem Cobainem, který v roce 1994 spáchal ve 27 letech sebevraždu. Otevřenou zpověď označuje nakladatelství Harper Collins za „definitivní paměti“. Kniha má popisovat vývoj Cobainova užívání drog i jeho vztah k dceři Frances Bean.

Love a Cobain spolu tvořili manželský pár necelé dva roky až do Cobainovy smrti. „Je čas na to, aby si veřejnost poslechla její příběh tak, jak ho žila,“ prohlásila nakladatelka Lynn Gradyová. Courtney Love má se sepsáním memoárů pomoci životopisec rockových hudebníků Anthony Bozza, jenž je mimo jiné autorem životopisu kytaristy Slashe a spoluautorem autobiografie Wyclefa Jeana.

Love už v roce 2006 vydala svůj životopis pod názvem Dirty Blonde: Diaries of Courtney Love (Sprostá blondýna: Deníky Courtney Love). V nové knize se chce kromě svého vztahu s Cobainem věnovat i svému obtížnému dětství, milostným románkům se známými osobnostmi jako hercem Edwardem Nortonem a hudebníkem Billym Corganem, ale také své kariéře zpěvačky a modelky. „Courtney je jednou z nejúchvatnějších a nejprovokativnějších umělkyň současnosti,“ tvrdí Gradyová.

Courtney Love v roce 1989 založila skupinu Hole. Vlídného přijetí kritiky i posluchačstva se dostalo jejím albům Live Through This nebo Celebrity Skin. V roce 1996 byla nominována na Zlatý glóbus za účinkování ve filmu Lid versus Larry Flynt Miloše Formana.

Časopis Rolling Stone ji označil za „nejkontroverznější ženu v historii rocku“.