Martin Zbrožek a RH Funkiss roztančí La Fabriku

Praha – Ojedinělý projekt Martina Zbrožka a funkové kapely RH Funkiss dokazuje, že lze spojit zdánlivě nespojitelné - funk, akrobatický tanec a jazz. Kapela RH Funkiss převážně doprovází tanečníky pouličních stylů, kteří tancují na funk z 80. let. Jejich hudba proto vychází z toho nejlepšího, co muzika z oblasti funku tanečníkům breakdance a funk styles nabízí, z Jamese Browna, Jimmyho Castora, Prince a dalších. Společně s Martinem Zbrožkem se představí v neděli 16. října od 19:00 v La Fabrice.

Na pódiu se setkávají vynikající hudebníci s akrobatickými tanečníky a jejich společná vystoupení jsou nabitá rytmickou hudbou, velkou energií a uvolněnou atmosférou. To oslovilo i houslistu a hudebníka Martina Zbrožka, který RH Funkiss nabídl spolupráci na výjimečném projektu. „Mám tanec rád. Dokonce jsem přesvědčen, že tanec umocňuje hudební vjem z koncertu. Proto jsem přizval ke spolupráci kapelu, která spojuje akrobatický tanec a energickou hudbu,“ uvedl Martin Zbrožek, který muziku RH Funkiss doplní houslovými skladbami, ale i vlastními zpívanými písněmi.

Jako taneční doprovod vystoupí breakdance skupina Pentiful breakers. Kompoziční tvorbou večer doplní také Jan Krček a jazzový pianista Jakub Zomer. Cílem večera je divákům nejen představit originální koncept jazzového koncertu, ale strhnout je s sebou. Jak dodává Martin Zbrožek: „Diváci se určitě dobře pobaví a také, doufáme, že si dobře i zatančí.“

RH Funkiss
Zdroj: ČT24/Stránky RH Funkiss

Hudebník Martin Zbrožek, který vždy přichází s originálním konceptem jazzově laděného koncertního večera, se v klubu La Fabrika objeví již potřetí. Naposledy to byl příběh malého medvídka Jmenuji se Já (My Name is Me). Zazněla tehdy společná improvizovaná hudební kompozice v podání jazzového seskupení „Skok přes plot“, sestavené z předních hudebníků naší jazzového scény.

Vydáno pod