Meet Factory nabízí netradiční pohled na lásku

Praha - Netradiční pohled na lásku nabízí v pražské galerii Meet Factory výtvarník Eugenio Percossi, který je původem z Itálie, žije už ale devatenáct let v Praze. V minulosti spolupracoval například s Jiřím Davidem. Návštěvníci mohou Percossiho dílo vidět v Meet Faktory do 30. října.

Návštěvníkům smíchovské galerie Meet Faktory se nabízí netradiční pohled na lásku. Italský výtvarník Percossi, který žije dlouhodobě v Česku, tam vystavuje své dílo s názvem Love (láska). Nejsou tam ale vystaveny žádné postavy ani žádné prostředí. Percossiho výtvarný příběh tvoří jen jedno slovo - Love.

Dílo má zajímavý rozměr. Percossi na něm pracoval skoro šest měsíců, když den za dnem seděl a psal až dvanáct hodin denně na papíry neustále slovo Love. Láska tak průběžně bledne a znovu nabírá na intenzitě. Stejně jako v životě. Právě nestálost lidských vztahů a pomíjivost emocí byly hlavním autorovým námětem. „Je v tom určitá metafora mizení a znovu se objevování, zesilování. Ta rukokresba má takové drobné niance od těch tragických symbolických až po ty radostné,“ popisuje výtvarníkovo dílo kurátor Dušan Zahoranský.

Reportáž Ondřeje Moravce (zdroj: ČT24)