Zlatá Praha dnes pozlatí vítěze

Praha – V pražském Paláci Žofín dnes odpoledne vyhlásí výsledky soutěžní části 48. ročníku Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha. Zástupcům médií pořadatelé představí vítězný snímek, který získá ocenění Grand Prix Golden Prague. Závěrečné předávání cen se uskuteční v přímém televizním přenosu ve Velkém sále Žofína.

Během slavnostního večera zazní hudba Bohuslava Martinů, Arama Chačaturjana, Pavla Trojana, Johna Clarka a Pabla Sarasata v podání sólistů a uměleckých souborů Pražské konzervatoře, která letos slaví 200 let od svého založení.

Festival Zlatá Praha představil téměř osm desítek nejnovějších soutěžních hudebních a tanečních filmů z celého světa i záznamy přenosů kulturních událostí a také dokumenty. Každý návštěvník si tradičně mohl filmy zdarma přehrát ve festivalové videotéce.

Festival Zlatá Praha
Zdroj: ČT24/Česká televize

Mezinárodní porota posuzovala snímky, které pocházejí z 19 zemí, ve dvou kategoriích – Hudba na obrazovce (hudební a taneční pořady, včetně záznamů koncertů) a Dokumentární pořady o hudbě a tanci. K největším magnetům akce patřila setkání s britským režisérem Christopherem Nupenem a francouzským choreografem Angelinem Preljocajem.