3D balet Giselle v českých kinech

Praha - Dnes večer 22 českých kin premiérově uvede první baletní vystoupení ve 3D. Ve třech rozměrech si diváci budou moci na filmovém plátně vychutnat romantický příběh Giselle tak, jak jej vidí diváci z těch nejlepších míst v sále ve slavném Mariinském divadle v Petrohradě. Klasické představení romantického baletu v netradiční verzi budou moci diváci v tuzemských kinech zhlédnout jen do 23. října.

V titulní roli krásné venkovské dívky diváci uvidí hostující Nataliji Osipovovou. Jejím tanečním partnerem je mladý tanečník Leonid Sarafanov jako vévoda Albrecht.

Balet Giselle od Adolpha Charlese Adama je inspirován starými legendami o tom, že zemře-li zasnoubená dívka ještě před svatbou, promění se ve vílu. Když poté do království víl zabloudí muž, utančí jej k smrti.

Z 3D záznamu baletu Giselle z inscenace Mariinského divadla v Petrohradě
Zdroj: ČT24/You Tube

Giselle ve 3D do českých kin vstupuje v rámci projektu Balet v kině. V současnosti se ho účastní desítky kin v České a Slovenské republice, která na svých plátnech uvádějí světová baletní představení, která hrají Bolšoj balet v Moskvě, Královský balet v Londýně či Balet Pařížské opery.

První 3D baletní představení uvedou kina v Praze, Ostravě, Třebíči, Chebu, Berouně a v České Lípě.