Do Brna se slétli bubenící

Brno - Brněnský klub Fléda rozezněly rytmy pátého koncertu letošního Sletu bubeníků. Ten nabídl směs rockové, latinsko-americké i etno hudby. Jak už napovídá název unikátního cyklu, vše bylo hlavně v režii bubeníků. V České republice se letos bubeníci sešli už podesáté.

Jejich rychloturné se přehouplo do druhé poloviny právě v Brně. Pavel Fajt si tentokrát na pódium přizval své kolegy Miloše Vacíka, Ephraima Goldina, Pavla Koudelku, Tomáše Reindla a Kennyho Grohowskiho. Na kytaru je doprovází jediný nebubeník Zdeněk Bína.

Bubeník Kenny Grohowski: „Ptal jsem se, o co jde, Pavel mi vysvětlil, že parta bubeníků rozdílných stylů a z různých míst se sejde dohromady, napíší a nacvičí písničky, které potom hrají. Řekl jsem, to zní úžasně, jdu do toho.“

Vlastní muzikální zkušenosti a také rozdílné kulturní tradice. Různorodá směs se až na pódiu spojí do strhujícího a originálního hudebního zážitku. Na secvičení měli přitom hudebníci jen velmi málo času.

Reportáž Ondřeje Schneidera (zdroj: ČT24)

„Tím, že je to takový stres a že chceme vždycky udělat něco novějšího, tak tomu dáváme čím dál tím víc energie, během těch tří dnů,“ uvedl autor projektu Pavel Fajt.

Z Brna se bubeníci v neděli přesunou do Rožnova pod Radhoštěm, svůj letošní slet zakončí ve středu v Novém Boru.