Support Lesbiens vytvořili Homobota

Praha – Kapela Support Lesbiens vydává své osmé studiové album. Nová deska nazvaná Homobot, se kterou přichází po třech letech, slibuje energické, neotřelé, nadupané, pulsující a šokující skladby. Album je aktuální i vzhledem k událostem, které se v současnosti odehrávají v Libyi, o čemž svědčí i videoklip k singlu Bombs and Lies. Jak ale potvrzuje zpěvák Kryštof Michal, deska rozhodně není jen o válce.

Fanoušci „Supportů“ se mohou s novou deskou těšit na žánrovou pestrost a hutný zvuk. Hned první singl navíc reflektuje současné události ve světě. „Neřekl bych, že je to přímo reakce na situaci v Libyi. Je to obecná reakce, jakési zamyšlení nad tím, jak to dneska ve skutečnosti je, a první moje myšlenka byla, že se skutečně válčí čím dál tím víc a blíž,“ podotýká Michal s tím, že každá skladba poukazuje na nějaké téma a deska nemá žádné zastřešující téma.

Název Homobot vznikl při zamyšlení nad tím, kam spěje lidská rasa. "Prožíváme neskutečně dynamickou dobu. Za posledních třicet let se svět ohromně změnil. Kam tato rasa jednou dokráčí? Ptá se Michal. Homobot podle něj vznikl jako slovní hříčka, spojením slov Hominid a robot.

Nové album Support Lesbiens (zdroj: ČT24)

Nově skupina začala spolupracovat také s prvotřídním fotografem Petrem Kurečkou, který kapele vytvořil zcela novou vizuální identitu. Turné k nové desce zahájili Support Lesbiens minulý týden v Českých Budějovicích a potrvá až do Vánoc. „Tu desku jsme dělali s chutí půl roku a myslím si, že jsme se určit někam posunuli, jak ve zvuku, tak i materiálově,“ dodává kytarista Hynek Toman.