Moderní country roztančí Pražany

Praha – Milovníkům ve světě velmi oblíbeného tanečního country stylu bude patřit večer s názvem „LET´S COUNTRY“. Ve velkém sále hotelu Pyramida se 6. listopadu od 19 hodin představí 35 tanečníků ze skupiny Caramelka a hudební skupina Country Sisters. Myšlenka vytvoření tanečně-hudebního projektu ve stylu moderního country vznikla v létě 2010 ve švýcarském Interlakenu (jeden z největších country festivalů v Evropě), kam byla pozvána česká kapela Country Sisters i česká taneční skupina Caramelka. Obě tyto skupiny sklízí na zahraničních festivalech ohromné úspěchy a uznání. Jejich vystoupení jsou výjimečná a bezpochyby patří k špičce nejen českého, ale i evropského country.

Skupina Caramelka má za sebou víc jak pět set vystoupení po celé Evropě. V jejím repertoáru najdeme širokou škálu tanečních stylů obecně zvaných country tance. Těžiště programu tvoří velmi efektní clogging (stepový taneční styl), dále tradiční i moderní country, kankán, country cheerleaders a irský step.Taneční soubor Caramelka vznikl experimentálně v roce 2000 jako skupinka dětí a pod vedením choreografky Jarmily Vašákové se propracoval během své existence na vysokou úroveň, srovnatelnou s předními americkými tanečními soubory.

Ryze dívčí Country Sisters kapela vznikla v roce 1972 v Jablonci nad Nisou pod názvem Jizerská protěž a za dobu své existence samozřejmě několikrát měnila své složení. Skupina má za sebou víc jak dva tisíce koncertů v různých zemích Evropy i v zámoří. V repertoáru figurují vedle klasické country, tradicionálů a evergreenů i moderní hity country music a své místo v něm má také bluegrass, gospel, cajun a v neposlední řadě i rock’n’roll. V současné době má na svém kontě už deset nosičů (většinu v angličtině) a v roce 2010 vydala své jedenácté CD.