Ozzy se vrací do Black Sabbath, na turné vyrazí příští rok

Los Angeles - Britská rocková kapela veteránů Black Sabbath oznámila v pátek, že se znovu dává dohromady v původní čtyřčlenné sestavě, aby nahrála po přestávce trvající 33 let své nové album a v příštím roce podnikla světové turné. V roce 2006 byla skupina Black Sabbath uvedena do Dvorany slávy amerického rokenrolu. Po celém světě se prodalo přes 70 milionů jejích alb.

Zpěvák Ozzy Osbourne, kytarista Tony Iommi, basák Geezer Butler a bubeník Bill Ward na tiskové konferenci, která se konala v losangelském klubu, kde kapela předvedla svou první show přesně před 41 lety, oznámili, že budou hrát na Download Festivalu v Anglii v červnu 2012 a pak se vydají na světové turné.

Skupina, která se dala poprvé dohromady pod jménem Black Sabbath v roce 1969, uvedla, že pracovala na nových skladbách pro album, jež má vyjít příští rok na podzim. Album ještě nemá jméno, ale bude ho prý produkovat Rick Rubin. „Buď teď, nebo nikdy,“ nechal se slyšet Tony Iommi.

O možném opětovném spojení anglické metalové kapely, která je považována za jednoho z průkopníků heavy metalu s hity jako Iron Man nebo War Pigs, se spekulovalo už měsíce. Čtyři hudebníci, všichni šedesátníci, vydali své poslední studiové album Never Say Never s originálními nahrávkami v roce 1978.

„Je právě na čase,“ prohlásil Osbourne s tím, že kapela se už i v minulosti pokoušela znovu společně pracovat. „Tentokrát z nějakých magických důvodů jsme napsali sedm nebo osm songů,“ dodal Osbourne.

Vydáno pod