Czech Press Photo 2011 - předávání cen a výstava

Praha - Dnes v Brožíkově síni Staroměstské radnice proběhne ceremoniál předání cen 17. ročníku soutěže CZECH PRESS PHOTO 2011 za přítomnosti prezidenta republiky a primátora Prahy. Hlavní cenu „Křišťálové oko“ s titulem FOTOGRAFIE ROKU 2011 převezme Stanislav Krupař, Reflex, a další významnou cenu Grant Prahy převezmou Alena Dvořákova a Viktor Fischer, Afisfoto.

Ceny převezme i dalších 30 předních českých a slovenských fotografů, kterým v osmi soutěžních kategoriích přiznala ocenění mezinárodní porota. Letos už počtvrté budou předány zvláštní ceny pro mladé fotografy do 25 let. Celkem 6 mladých převezme Canon Junior Awards. Dále budou předány tyto ceny: Cena UNHCR, vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, Dvě ceny Nikon Sport Award, Cena Academic.

Od 16. listopadu bude pro veřejnost v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice otevřena výstava 17. ročníku CZECH PRESS PHOTO 2011. „Tentokrát obsahuje na 500 fotografií, oceněných i dalších vybraných z celkového počtu 3 744 soutěžních snímků od 288 fotografů. Jako každoročně je zrcadlem života a světa uplynulého roku,“ upozornila ředitelka Czech Press Photo Daniela Mrázková.

Součástí výstavy je i kolekce držitele loňského Grantu Prahy Czech Press Photo 2010 Romana Vondrouše nazvaná Fragmenty metropole, která je výsledkem ročního tvůrčího stipendia udělovaného pražským primátorem. Kolekce je vystavena v románsko-gotických prostorách Staroměstské radnice.

Výstava na Staroměstské radnici v Praze je pro veřejnost otevřena od 16.11.2011 do 31.01.2012, a to denně od 10 do 18 hodin. Vstupné činí pro dospělé 100 Kč, pro studenty a seniory 60 Kč. Hromadné školní výpravy 30 Kč za osobu (min. 10 studentů).

K výstavě je vydán 64stránkový katalog vítězných prací.

I letos se vypisuje CENA DIVÁKŮ. Rozhodnou o ní sami návštěvníci výstavy vyplněním anketního lístku v prostorách výstavy.

Vydáno pod