Sting se s baskytarou vrací do Česka

Praha – Britský zpěvák a skladatel Sting se zastaví v Česku na svém koncertním turné nazvaném Back to Bass, na němž se svými příznivci oslaví čtvrtstoletí sólové kariéry. V pražském Kongresovém centru vystoupí 18. února příštího roku.

„U příležitosti pětadvacetiletého výročí sólové kariéry se Sting představí fanouškům tak, jak ho dobře znají – s basou na krku zahraje své největší hity,“ prozradil Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Na koncertě zaznějí skladby z trojalba Sting: 25 Years, které vyšlo v září. Kolekce zachycuje zpěvákovy největší hity v remasterované podobě i raritní nahrávky, písničky na ni vybral sám Sting. Součástí kompletu je i kniha s fotografiemi, texty i Stingův komentář k písním.

Sting nyní vystupuje v USA, evropské turné zahájí 5. února v Newcastlu. Doprovodí jej kytaristé Dominic a Rufus Millerové, bubeník Vinnie Colaiuta, hráč na elektrické housle Peter Tickell a vokalistka Jo Lawryová.

V Česku již Sting vystoupil šestkrát, naposledy loni v pražské O2 areně. Doprovodil ho Royal Philharmonic Concert Orchestra pod vedením Stevena Mercuria, s nímž zahrál své hity v orchestrální úpravě.

Šedesátiletý Sting, vlastním jménem Gordon Sumner, stál nejprve v roce 1977 u zrodu slavné kapely Police, první sólové album vydal o osm let později. Za mnohaletou kariéru prošel tento muzikant, který ovládá hru na kytaru, basu, mandolínu, piano, harmoniku, flétnu a saxofon, snad všemi hudebními styly kromě heavy-metalu.