Adolf Kosárek: Zimní noc

První adventní neděli se společně vydáváme do kláštera sv. Jiří, kde se tematicky zaměříme na dílo odkazující na Štědrý den a půlnoční mši. Obraz Zimní noc namaloval v roce 1857, těsně před svou smrtí, malíř Adolf Kosárek. Vysoce romantické dílo obsahuje i jeho osobní život, spekuluje se, že v něm nahlížíme do Kosárkova dětství. O zneklidňujících motivech na obraze, velkém množství dubů a podivných stínech, či o významu růžového prstence kolem Měsíce a dalších detailech pohovoří kurátorka Monika Sybolová.

Monika Sybolová je od roku 1993 externí lektorkou Sbírky umění 19. století Národní galerie v Praze a od roku 2000 kurátorkou pro edukační činnost. Realizovala doprovodné programy k velkým výstavám NG jako Mistr Theodorik, Gotika v západních Čechách a Julius Mařák a jeho žáci. Při dalších výstavách, jako byly Václav Brožík, František Ženíšek, Emil Filla, Mikoláš Aleš, Otakar Lebeda, Piepenhagenové a Joža Uprka, vytvářela v týmu celý doprovodný program včetně interaktivních prostor a pracovních listů. Připravuje vzdělávací programy pro střední školy ve stálých expozicích NG. Specializuje se na dospělé návštěvníky a organizuje Letní týdenní krajinářské dílny pro studenty a dospělé a Jednodenní plenéry.

Národní galerie v Praze nikdy nezavírá - Zimní noc (zdroj: ČT24)

Další díl z cyklu Národní galerie nikdy nezavírá přineseme opět v neděli 4. prosince. Všechny předešlé díly naleznete zde.

Vydáno pod