Ernie Watts uzavřel Moravia Music Fest

Brno – Pondělní koncert kvartetu amerického saxofonisty Ernieho Wattse uzavřel v Brně čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu Moravia Music Fest. Šestašedesátiletý Watts byl jednou z jeho největších hvězd. Hudebník dělí svůj elán hned mezi dva kvartety. S jedním hraje v Los Engeles, ten evropský má základnu v Německu. A právě se svými německými spoluhráči do Brna přijel.

Saxofonista Ernie Watts získal dvě ceny Gramy a za sebou má na pět set nahrávek. Na pódiu nebo v nahrávacích studiích se setkal s legendami, třeba Arethou Franklin, Buddy Richem nebo Petem Methenym. „Pro spoustu saxofonistů je to takový guru, největší legenda saxofonu, tenorsaxofonu,“ vyzdvihl pořadatel koncertu Josef Buchta. Na brněnském koncertě nabídl především hudbu z nového alba Oasis, ale i starší kousky.

Watsovi nejsou cizí ani jiné styly. Absolvoval například i dvě koncertní turné po boku rockových Rolling Stones. „Nebylo to tak divoké, jak lidé říkají. Do své hudby jdou naplno a v tom, co dělají, jsou nejlepší, takže to byla opravdu zábava,“ komentoval spolupráci s kapelou Watts. Mottem letošního Moravia Music Festu bylo heslo „Jazz napříč generacemi“. Ernie Watts jich svou hudbou dokázal nejen oslovit, ale i ovlivnit už několik řadě.

Vydáno pod