Masters of Rock před zimou trochu přitopí

Zlín - Davy příznivců metalové hudby opět v sobotu 26. listopadu zaplní Zlín. Hlavními lákadly sedmého ročníku zimní mutace jednoho z největších hudebních festivalů v Česku Masters of Rock jsou Amon Amarth ze Švédska a německá formace Gamma Ray.

Amon Amarth přivezou do Zlína novou desku Surtur Rising. Gamma Ray, parta kolem zpěváka, kytaristy a skladatele Kaie Hansena, slibuje i skladby, které skupina na koncertech hrála jen výjimečně, a také 'speciální úpravu' některých známých hitů. Lahůdkou bude exkluzivní host Gamma Ray, bývalý zpěvák legendárních Helloween Michael Kiske.

Vzhledem k velkému zájmu fanoušků musel být festival přesunut z tradičního místa konání, sportovní haly, na blízký zimní stadion Luďka Čajky. Jeho brány se otevřou ve 12:30. O hodinu později metalový svátek zahájí skupina Benighted z Francie. Návštěvníci se mohou těšit i na německou hardrockovou legendu Kingdom Come. Vystoupení Amon Amarth je plánováno na 21:55, Gamma Ray a Kiske vystoupí na pódium ve 23:40. Kompletní program je zveřejněn na stránkách festivalu.

Kromě nabitého play listu se mohou příznivci metalu těšit na zbrusu nové DVD z letošní letní verze festivalu, které obsahuje 20 písní i rozhovory s interprety. Organizátoři také zveřejní první potvrzené kapely Metalfestu 2012 a jubilejního desátého ročníku letního Masters of Rock 2012.

„Půjde o legendární kapely, které ve Vizovicích nikdy nevystupovaly, ale i o ty, které zde již hrály, avšak příští rok předvedou pro českého fanouška jedinečné věci,“ prozradil ředitel pořádající agentury Jiří Daron.