Bruce Springsteen vystoupí v Praze

Praha - Slavný americký zpěvák Bruce Springsteen vystoupí se svou kapelou The E Street Band 11. července příštího roku v Synottip Areně v pražských Vršovicích. Zastaví se zde na svém světovém koncertním turné. „Půjde o jediné vystoupení ve střední a východní Evropě,“ oznámil dnes Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. Dvaašedesátiletý Springsteen se českému publiku představí již podruhé. Pražskou premiéru absolvoval v roce 1997 na sólovém akustickém koncertě v pražském Kongresovém centru.

„Springsteen se proslavil hymnickými rockovými písněmi a poetickými texty, ve kterých dokázal vystihnout náladu nejen americké společnosti,“ uvedl Novák, který zpěváka označil za jednoho z průkopníků „stadionového rocku“. „I před desetitisícovým publikem dokáže navodit důvěrnou, a přitom euforickou atmosféru rockového klubu,“ prohlásil.

Mezi nejslavnější položky Springsteenovy diskografie patří slavná alba Born In The U.S.A. a Born to Run. Zatím poslední desku nazvanou The Promise zpěvák vydal loni. Dosud si jeho příznivci zakoupili 120 milionů desek, přes polovinu z toho v USA.

S hudbou začal Springsteen ve třinácti letech, poté co na vlastní oči viděl vystoupení Elvise Presleyho. O deset let později již podepsal smlouvu se společností CBS Records, která v něm viděla „nového Dylana“. Za svou tvorbu byl Springsteen mnohokrát oceněn, získal 20 cen Grammy, dva Zlaté Glóby a Oscara.