Filmové premiéry

Tak trochu jiný vánoční příběh nabídne film Poupata. Sociální drama postihuje svět zoufalých rodinných vztahů a charakterů, toužících se vymanit z osudově daného prostředí a uskutečnit svůj sen o normálním životě. Rodinou, i když z úplně jiného soudku, se zabývá i film Monstra oceánů 3D: Pravěké dobrodružství, jenž sleduje putování „Dolíků“ starodávnou vodní říší s jedinečnými mořskými tvory. Trojlístek filmových premiér pro tento týden uzavírá akční thriller  Mission Impossible: Ghost Protocol.

Poupata - Příběh vypráví o postupném rozkladu rodiny, žijící na malém městě. Každá z postav žije svým ideálem. Agáta touží po šťastném životě daleko od domova, s plným vědomím toho, že její jedinou nadějí je útěk a tudíž zrada nejbližších. Honza věří v čistotu a sílu lásky bez ohledu na okolnosti, za jakých se zrodila. Kamila hledí s jistotou do budoucna a nehodlá si připustit bídu dnešního dne. Jediný Jarda ví, že svět ani sebe nezmění. Vědom si svého slabošství, nepokouší se o nic. Chorobná závislost na výherních automatech, která přivedla jeho nejbližší do neřešitelné životní situace, je v jeho mysli samozřejmostí. Skutečný a přesvědčivý pokus o záchranu rodiny přijde ve chvíli, kdy je pozdě…

Film Monstra oceánů 3D: Pravěké dobrodružství je propojením velkolepé vizuálně realistické animace a skutečných nálezů a vykopávek z paleontologických sbírek z celého světa. Film sleduje rodinu Dolichorhynchopsů familiárně nazývaných Dolíci při jejich putování starodávnou vodní říší šavlozubých ryb, pravěkých žraloků a gigantických chobotnic. Na své pouti se Dolíci setkávají s dalšími jedinečnými mořskými tvory: ještěrovitým plazem Platecarpem, který, tak jako hadi, polykal svoji kořist vcelku, Styxosaurem s krkem dlouhým bezmála 6 metrů a veslovitými ploutvemi o velikosti dospělého člověka či s obrovitým predátorem bez nepřátel stojícím na samém vrcholku potravního řetězce Tylosaurem. Divák se díky filmu ocitá v málo probádaném prostředí, ať už sleduje vykopávky zkamenělin či repliky monstrózních predátorů lovících v mělkých mořích.

Mission Impossible: Ghost Protocol - Špionážní agentura IMF má obrovský problém. Právě když její eso, Ethan Hunt (Tom Cruise), provádělo tajnou operaci v Moskvě, spáchal kdosi úspěšný bombový útok na Kreml. Ruští představitelé jsou rozezlení na nejvyšší míru a mluví dokonce o válečném aktu. A protože se všechny nitky sbíhají právě u IMF, americký prezident dá pro jistotu od agentury oficiálně ruce pryč vyhlášením „Ghost Protocolu“, čímž ji odřízne od zdrojů, zázemí, podpory a z jejích členů udělá lidi na odstřel. To rozhodně není přehánění, krátce po tomto byrokratickém úderu umírá násilnou smrtí její oficiální šéf (Tom Wilkinson). Ethan Hunt se proto pokusí o nemožné. Společně s trojicí věrných a odhodlaných kolegů (Simon Pegg, Paula Patton a Jeremy Renner) se pokusí najít pachatele útoku a smýt tak ze sebe veškerou vinu. Jak bylo řečeno už v úvodu, tahle mise bude skutečně nesplnitelná.