Daniel Radcliffe se promění z čaroděje v právníka

Londýn – Zrušit stereotypní vnímání a překročit stín Harryho Pottera se v novém filmu Žena v černém snaží britský herec a představitel nejslavnějšího čaroděje všech dob Daniel Radcliffe. Premiéra snímku proběhla v Londýně, do kin se dostane v únoru.

Představitel Harryho Pottera Daniel Radcliffe vyměnil fantasy blockbuster za nízkorozpočtový horor. Film Žena v černém vypráví příběh právníka Arthura Kippse, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do vzdálené vesnice postarat se o záležitosti nedávno zesnulého vlastníka sídla Eel Marsh.

Během jeho osamělé práce uvnitř starého panského sídla začíná Kipps odhalovat tragická a mučivá tajemství města. Jeho strach se začne stupňovat, když zjistí, že místní děti umírají za tajemných okolností. Když jsou jemu nejbližší ohrožováni mstivou ženou v černém, musí Kipps najít způsob, jak prolomit cyklus teroru…

Reportáž Ondřeje Moravce (zdroj: ČT24)

„Je to můj první film po Potterovi, ale vypadám tam trochu jinak - vlastně je to úplně jiný typ filmu. Nemyslím si, že bych se snažil nějak vystoupit ze stínu nebo něco podobného, je to prostě normální krok v mojí další herecké kariéře,“ říká Daniel Radcliffe.

Žena v černém není první rolí, kde se Radcliffe odpoutává od své „kouzelnické kariéry“. V roce 2007 například sklidil úspěch na Broadwayi, kde si zahrál v divadelní hře Equus. „Dan má toho ještě hodně v zásobě. Rozhodně nevystřílel svůj herecký potenciál s Potterem. Je vidět, že se snaží se posunout někam dál, což je skvělé,“ podotýká herec Ciaran Hinds.

Podobně jsou na tom i jeho herečtí kolegové z Harryho Pottera Ema Watsonová a Rupert Grint. Pokračují v herecké kariéře a ještě tento rok se oba objeví na plátnech v nových snímcích. Daniel Radcliffe už navíc plánuje další film, kde by si měl zahrát 19letého Allena Ginsberga.