Manic Street Preachers odhalí Praze své poklady

Praha - Britská skupina Manic Street Preachers zahraje 25. dubna ve Velkém sále pražské Lucerny. Kapela, která loni oslavila dvacet let od vydání svého prvního singlu Motown Junk, je na turné s programem obsahujícím jejich největší hity. Manic Street Preachers v Praze vystoupí v rámci svého koncertního evropského turné k výběrovému albu National Treasures - The Complete Singles.

Naposledy se kapela v České republice představila před dvěma lety jako hvězda trutnovského festivalu. „Nikdy ničeho nedosáhnete, pokud chcete být jen populární. Tím se člověk jen sám uspokojí a pak jen doufá, že i to ostatní přijde,“ řekl tehdy baskytarista a vystudovaný politolog Nicky Wire.

Nyní tříčlenná skupina, kterou tvoří ještě zpěvák a kytarista James Dean Bradfield a bubeník Sean More, měla zpočátku čtyři členy. Kvůli nevysvětlitelnému zmizení čtvrtého Richarda Edwardse se kolem skupiny již sedmnáct let vznáší opar záhady. Žádné stopy po pohřešovaném nadále nejsou, úředně byl prohlášen za mrtvého.

Debutové album Manic Street Preachers s názvem Generation Terrorists, které obsahovalo hity Motorcycle Emptiness, You Love Us nebo Little Baby Nothing, vyšlo v roce 1992. Mezníkem jejich kariéry se stalo čtvrté album Everything Must Go z roku 1996, které kapele známé svými levicovými názory vyneslo první dvě prestižní ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britská kapela a Nejlepší album roku. Vysokou úroveň si kapela z Walesu udržela i na svém posledním studiovém albu Postcards from a Young Man z roku 2010.

Jednotné vstupné na pražský koncert Manic Street Preachers činí 990 korun. Předprodej bude zahájen 3. února.

Vydáno pod