Filmové premiéry

Rozmanité menu filmových premiér pro tento týden nabízí napětí i legraci. Nejen se svým životem hazarduje Muž na hraně, kterému se z okraje římsy vysoké budovy podaří zastavit život v celém městě. Zapeklitou situaci řeší i Mupeti se svým největším fanouškem Walterem, jenž odhalí vskutku zákeřný plán. Napínavý příběh odehrávající se na pozadí moderní politiky ukáže Den zrady, o záchranu novinářky působící v Afghánistánu zase zabojuje Speciální jednotka. Strhující manželské drama ze současného Íránu nabídne Rozchod Nadera a Simin. Tak trošku jiné rodinné problémy, tentokrát mezi dvojčaty, řeší Jack a Jill. A na své si přijdou i milovníci Star Wars, které čeká Epizoda I - Skrytá hrozba.

Muž na hraně - Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. 

Mupeti - Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím…

Den zrady - napínavý příběh o sexu, ambicích, loajalitě, zradě a pomstě, který se odehrává na pozadí okázalého divadla moderní politiky. Film mapuje osudy mladého tiskového mluvčího, který se stane obětí zákulisních intrik, zrádných manipulací zkušených kolegů a svodů mladé praktikantky.

Speciální jednotka - Kontroverzní novinářka Elsa (Diane Kruger) působící v Afghánistánu je unesena členem Tálibánu. Únosce vyvěsí na internet video stanovující nejzazší termín její popravy. Zpravodajská služba odhalí, že se Elsa nachází ve vesnici na hranici s Pákistánem. Šestičlenná speciální jednotka je vyslána do nebezpečné oblasti, kde vládnou rebelové. Záchrana Elsy je úspěšná. Nejtěžší část mise ale všechny teprve čeká: útěk z Pákistánu a přechod přes divoké, pusté a nehostinné hory Hindúkuš s nelítostnými pronásledovateli v zádech…

Rozchod Nadera a Simin - Strhující manželské drama ze současného Iránu ukazuje, jak fatálně mohou být lidské osudy a rodinné vztahy ovlivněny společenskými předsudky a přísným právním systémem. Manželská dvojice čelí životnímu rozhodnutí, které ovlivní nejen jejich vztah, ale především budoucnost dcery Termeh. Jedině pokud odejdou z Iránu, zajistí jí svobodný život, ale Nader odmítá opustit vážně nemocného otce. A tak Simin nezbývá, než požádat o rozvod. Jedinou zbraní matky a manželky v iránské společnosti je vyčkávat. Jenže Nader, který se má náhle sám starat o dceru i otce, selhává a zaplétá se do problémů se zákonem. Co mělo být jen zkouškou vztahu se brzy prohloubí v opravdové drama.

Jack a Jill - Jack žije takřka dokonalým životem s výjimkou jediné přetrvávající chybičky – Jill, jeho dvojčete. Každý rok musí na Den díkůvzdání přetrpět mučivou návštěvu své sestry, která mu během pár okamžiků dokáže převrátit život vzhůru nohama. Když se ale z víkendové návštěvy zvolna stává návštěva měsíční, dvojčata spolu bojují a hádají se tak, jak to dokáží jen dvojčata. Jakmile začne být jasné, že Jill nemá v plánu odjet, uvede Jack do pohybu hned několik plánů v naději, že mu pomohou Jill přemístit tam, kde je mu její přítomnost nejmilejší – na opačnou stranu vlasti. Dvojroli sourozenců si zahrál Adam Sandler.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba - Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Vznikly spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. Zatímco Republikový kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, Nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, ochránce míru a spravedlnosti v galaxii, aby konflikt zažehnali…