Naomi Wattsová si zahraje princeznu Dianu

Londýn - Naomi Wattsová bude hrát britskou princeznu Dianu ve filmu, který se zaměří na poslední dva roky princeznina života. Oznámila to dnes britská produkční společnost Ecosse Films. Po několika televizních filmech má být snímek Caught in Flight (Zastavena v letu) první velkou filmovou produkcí o Dianě, která ve věku 36 let zahynula v srpnu 1997 při autonehodě v Paříži.

Třiačtyřicetiletá Wattsová byla nominována na Oscara za úlohu ve filmu 21 gramů,  v němž si zahrála spolu se Seanem Pennem. Naposledy se objevila ve filmu J. Edgar a v politickém thrilleru Fair Game.

Podle Ecosse Films zachycuje snímek poslední dva roky Dianina života, kdy „nalezla skutečné osobní štěstí a poprvé se proto mohla úspěšně realizovat jako významná propagátorka humanitárních kauz“. Britská média uvedla, že si film všímá především jejího tehdy utajovaného vztahu s chirurgem Hasnatem Khanem poté, co se rozešla a později rozvedla s princem Charlesem.

Film bude režírovat Němec Oliver Hirschbiegel, který natočil například v roce 2004 Pád třetí říše o posledních dnech Adolfa Hitlera. Natáčet se začne letos v Británii.