Výsledky pitvy Whitney Houstonové jsou zatím tajné

Los Angeles – V neděli byla provedena pitva americké zpěvačky Whitney Houstonové, výsledky však zatím na žádost kriminalistů nebudou oznámeny. Dcera popové divy, která byla v neděli po sobotním úmrtí matky převezena do nemocnice, byla podle agentury AP opět propuštěna.

Houstonovou, která se nejvíce proslavila účinkováním ve filmu Osobní strážce, našel v sobotu ve vaně hotelového apartmá v Los Angeles její bodyguard mrtvou. O příčině její smrti lze zatím jen spekulovat. Je však známo, že zpěvačka se v posledních letech potýkala se závislostí na drogách a alkoholu.

Soudní lékař Edward Winter prozradil, že tělo mrtvé nevykazuje známky zranění, a podle policie nic nenasvědčuje ani násilnému činu. Vyšetřovatelé však nemohou vyloučit žádnou z možných příčin smrti, dokud nebudou známy výsledky toxikologického rozboru, a to může podle AP trvat týdny. Policie v Beverly Hills možná další podrobnosti o okolnostech úmrtí Houstonové sdělí ještě dnes.

Mezitím byla z nemocnice propuštěna osmnáctiletá dcera zpěvačky a jejího bývalého manžela Bobbyho Browna Bobbi Kristina Brownová. V neděli ji do nemocnice v Los Angeles převezla sanitka. Podle zdroje blízkého rodině byla ošetřena kvůli stresu a úzkosti.