Alanis Morissette nezapomene na Ostravu ani na Ironic

Ostrava – Kanadská písničkářka Alanis Morissette je dalším interpretem, který doplní pestrý program letošního ročníku Colours of Ostrava. „Díky Alanis a dalším potvrzeným hudebním lahůdkám letos Colours nabídnou zdaleka nejsilnější a nejlepší program své historie,“ slibují pořadatelé. Přehlídka se navíc bude konat v zajímavém prostředí – v Dolní oblasti Vítkovice.

„Na turné po evropských metropolích a speciálně vybraných festivalech se letos Alanis Morissette vydává s příslibem nového alba a vzkazem fanouškům: 'nezapomenu ani na jeden ze svých hitů. Ani na Ironic,'“ uvedla k účasti osmatřicetileté kanadské zpěvačky a kytaristky na Colours ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Morissette přijede do Ostravy se sedmi cenami Grammy, dvěma nominacemi na Zlatý glóbus i na Oscara. K dalším potvrzeným zahraničním hostům letošního ročníku patří například Björk, Bobby McFerrin, ZAZ, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons, kteří si zahrají s Janáčkovou filharmonií, či Kronos Quartet.

Colours of Ostrava: rozhovor s Jiřím Sedlákem (zdroj: ČT24)

Z českých zástupců se posluchači mohou těšit na vítěze prvního ročníku hudebních cen Apollo Bonuse, Dana Bártu a Illustratosphere, Midi Lidi, Bratry Ebeny nebo Please The Trees. K nim se přidají také dva slovenští zástupci: Hudba z Marsu a Billy Barman.

Letošní Colours se konají od 12. do 15. července v novém festivalovém areálu, jímž bude prostředí bývalých hutí, železáren a dolů v Dolní oblasti Vítkovice. Festival se tak bude odehrávat v industriálních kulisách, včetně plynojemu nebo bývalého dolu Hlubina. Přehlídka nabídne během čtyř dnů na deseti scénách přes 150 kapel, dýdžejů, filmů, diskusí, workshopů či divadel.