Filmové premiéry

Nový snímek Čtyři slunce režiséra Bohdana Slámy byl vybrán jako vůbec první český film do soutěže letošního Sundance Film Festivalu, nyní ho mohou zhlédnout i diváci v tuzemských kinech. Lehce humorné rodinné drama o věcech přirozených i nadpřirozených vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů. O holé přežití v mrazivých horách Aljašky zabojuje v dechberoucím dramatu skupina mužů, která se ocitne Mezi vlky. Podobně je na tom i John Carter, jenž se s krvelačnými bestiemi potýká Mezi dvěma světy. Čtvrtou novinkou je pak thriller režiséra Stevena Soderbergha Zkrat.

Čtyři slunce - Téměř čtyřicetiletý, ale pubertou doposud zmítaný otec od rodiny Jára (Jaroslav Plesl) se stále nepoučil z vlastních chyb a jeho úlety s sebou přinášejí komické momenty. S partnerkou Janou (Anna Geislerová) vychovávají dvě děti. Starší z nich, dospívající Véna (Marek Šácha), sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho (Jiří Mádl). Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce a ona si najde milence (Igor Chmela). Lavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel, jehož ztvárnil v nezvyklé herecké poloze Karel Roden.

John Carter: Mezi dvěma světy - Film je založen na klasickém sci-fi románu od Edgara Rice Burroughse a vypráví příběh Johna Cartera (Taylor Kitsch), který je nevysvětlitelně dopraven na Mars, kde se zaplete do konfliktu velkých rozměrů mezi obyvateli této planety včetně Tarse Tarkase (Willem Dafoe) a úchvatnou princeznou Dejah Thoris (Lynn Collins). Ve světě, který je na pokraji kolapsu, objeví Carter, že přežití Barsoomu a jeho obyvatel je v jeho rukách.

Mezi vlky - Skupina ropných vrtařů pracuje v nehostinných podmínkách v aljašské rafinérii 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu, po dobu pěti týdnů. Po této době se dělníci chystají na zaslouženou dovolenou. Na cestě domů je ovšem zastihne strašlivá bouře a jejich letadlo se zřítí do bohem zapomenuté aljašské tundry. Zahyne téměř celá posádka letadla kromě osmi přeživších, kteří se v čele s mužem jménem Ottway (Liam Neeson) vydávají na nebezpečnou pěší túru domů. Do cesty se jim ovšem postaví nejen krutý mráz, sníh, vítr, nedostatek jídla a postupné fyzické vyčerpání, ale i krvelačné bestie v podobě smečky obrovských vlků, kteří přeživší trosečníky jednoho po druhém likvidují. Ottway, jehož úkolem v rafinérii bylo odhánět vlky z pracovní zóny, si nyní sám připadá jako vetřelec ve vlčím teritoriu a cítí, že si vlci přišli pro odvetu. Začíná boj mužů s hladovými šelmami na život a na smrt.

Zkrat - Mallory Kane je tajnou vládní agentkou, která pracuje v těch nejnebezpečnějších a nejšpinavějších koutech světa a její mise nejsou vždy tak úplně legální. Po úspěšném osvobození jednoho čínského novináře jí někdo z kolegů podrazí a chce její smrt. Stane se terčem zabijáků, kteří znají každý její krok, a aby přežila, musí dopadnout ty, jenž jí zradili. Díky svému vojenskému výcviku vymyslí dokonalou – a nebezpečnou – léčku.