Jeden svět on-line: Člověk v tísni - 20 let v akci

Mezinárodní festival dokumentů o lidských právech Jeden svět připravil 14. března panelovou debatu o dosavadním působení i dalším směřování svého pořadatele – společnosti Člověk v tísni. Debatu o „dvaceti letech v akci“ mohou návštěvníci webu ČT24 sledovat v záznamu v tomto článku.

Anotace: Společnost Člověk v tísni začínala jako humanitární organizace s cílem pracovat v krizových oblastech a domů vozit svědectví. Kam se za dvacet let posunulo její zaměření a za cenu jakých kompromisů? A jaké jsou plány pro dalších dvacet let?

Debatují: Šimon Pánek (ředitel, Člověk v tísni); Jaromír Štětina (senátor); Tomáš Vyhnálek (fundraiser, Člověk v tísni); Kristina Taberyová (předsedkyně správní rady Člověka v tísni); moderátor: Karel Strachota (ředitel programu Jeden svět na školách, Člověk v tísni).

Dvaceti letům pomoci, kterou poskytuje Člověk v tísni, se věnuje i webový speciál České televize k Jednomu světu.

Jeden svět 2012 - Člověk v tísni – 20 let v akci (zdroj: ČT24)

Dalším přenosem bude 15. 3. od 20:30 debata na téma: Přijde postsovětské jaro?

Panelové debaty se konají ve Francouzském institutu, Štěpánská 35, Praha 1. 14. ročník festivalu Jeden svět nabíízí od 6.–15. března 106 dokumentů z produkce 44 zemí. Po skončení pražské části se přesune do dalších 40 měst po celé České republice.

Všechny přenosy z Jednoho světa na webu ČT24 najdete na následujícím odkazu:

Vydáno pod