Jeden svět on-line: Přijde postsovětské jaro?

Téma 14. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět – protesty, nepokoje, revolta – ovlivnilo i výběr tématu poslední letošní panelové debaty. Přijde postsovětské jaro? ptali se debatující a jejich názory mohou slyšet i návštěvníci webu ČT24 ze záznamu diskuze v tomto článku.

Anotace: Mlčenlivé demonstrace v Bělorusku, krvavě potlačené sociální nepokoje v Kazachstánu nebo masové protesty po zfalšovaných volbách v Rusku. Probouzí se k větší demokracii i tato část světa?

Debatují: Ondřej Soukup (politolog, Hospodářské noviny); Jelena Milašina (investigativní novinářka, Novaja Gazeta); Jan Maksymiuk (novinář, Radio Free Europe/ Radio Liberty); moderátor: Rostislav Valvoda (Centrum pro demokracii a lidská práva, Člověk v tísni).

Jeden svět 2012 - Přijde postsovětské jaro? (zdroj: ČT24)

Panelové debaty se konaly ve Francouzském institutu, Štěpánská 35, Praha 1. 14. ročník festivalu Jeden svět nabídl od 6.–15. března 106 dokumentů z produkce 44 zemí. Po skončení pražské části se přesune do dalších 40 měst po celé České republice.

Všechny přenosy z Jednoho světa na webu ČT24 najdete na následujícím odkazu: