Duran Duran rozduní Prahu

Praha - Jedna z nejúspěšnějších anglických popových kapel 80. let Duran Duran zavítá po sedmi letech opět do Prahy. V rámci svého letošního turné All You Need Is Now v O2 areně nabídne nové skladby ze stejnojmenného alba, ale i své největší hity, mezi kterými nebudou podle pořadatelů chybět skladby jako Wild Boys, Rio, Girls On Film, The Reflex, A View To A Kill, Notorious či Ordinary World.

„Variabilnost nastavení víceúčelové arény umožní přiblížit pódium blíže k tribunám a zintenzivní tak kontakt kapely s fanoušky. Kvůli tomuto nastavení bude kapacita snížena na přibližně 7 000 návštěvníků,“ upozornil Jaroslav Svoboda za pořádají společnost Bestsport. Vstupenky v cenách od 890 korun budou v prodeji od 15. března.

Duran Duran vyjeli na světové turné krátce po vydání svého nejnovějšího alba All You Need Is Now loni na jaře. Po odehrání několika koncertů v Evropě a Severní Americe přijeli členové kapely na série koncertů v jihovýchodní Asii a Austrálii. Pro velký úspěch se skupina na začátku léta vrátí do Evropy.

Na albu All You Need is Now, které vyšlo na konci roku 2010, si podle hudebních odborníků skupina sice částečně zachovává svou tradiční hudební image, zároveň ale chce nabídnout i něco bližšího mladším generacím. „Všichni jsme chtěli, aby ta nahrávka byla trochu experimentálnější. Chtěli jsme se znovu spojit s fanoušky v prostoru, o kterém si skupina a producent Mark Ronson myslí, že by měl být náš. A to je přesně tenhle typ moderní syntetické, taneční, experimentální, popové hudby,“ uvedl zpěvák Simon Le Bon.

Duran Duran se v Praze představili v roce 2005, kdy rozezpívali téměř zaplněnou Sportovní halu (dnes Tipsport arena) na holešovickém Výstavišti. Kapela, pojmenována podle zloducha ze slavného komiksu a kultovního filmu Barbarella, zahrála své hity i písně z tehdy aktuálního alba Astronaut.

Birminghamská skupina Duran Duran patřila na počátku 80. let mezi komerčně nejúspěšnější soubory. Svou pozici si udržela deset let, byť na konci už z původního kvintetu zůstalo jen trio. První album nazvané jednoduše Duran Duran, které znamenalo průnik do velkého hudebního světa, vydala v roce 1981. Celkem skupina vytvořila 13 studiových alb a prodala přes 85 milionů hudebních nosičů. Získala za ně mimo jiné dvě ceny Brit Awards a dvě Grammy.