Hunger Games: drsná televizní reality show

Los Angeles – V kalifornském Los Angeles měl světovou premiéru sci-fi film Hunger Games. Akční drama režiséra Garryho Rosse je zasazené do budoucnosti - do říše Panem, kde krutou a tvrdou rukou vládne hlavní město Kapitol. Snímek láme rekordy v prodeji lístků, během prvního dne předprodeje porazil i nejprodávanější film poslední doby Twilight ságu: Zatmění.

Vědeckofantastický film Hunger Games: Aréna smrti je údajně nejočekávanějším filmem začínajícího roku. Příběh je filmovou adaptací stejnojmenného románu Susan Collinsové. Autorka přišla na námět sci-fi příběhu, když přepínala televizní programy. Na jednom lidé v reality show bojovali o peníze, na druhém lidé v Iráku o život. „Každá postava v té knize vás upoutá a chcete vědět, jak se dostane ze situace, ve které je,“ říká herec Liam Hemsworth.

V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska…

Reportáž Pavly Sedliské (zdroj: ČT24)

Roli Katniss, která chce zachránit svou sestru a rozhodne se účastnit tvrdé reality show dobrovolně, ztvárnila na Oscara nominovaná Jennifer Lawrencová. „Dlouho jsme přemýšleli o hlavní představitelce. Když se na konkurzu objevila Jennifer, nepochyboval jsem, že jsem našel tu pravou,“ popsal režisér Gary Ross. Zřejmě i populární knižní trilogie přivedla na americkou premiéru stovky nadšených fanoušků. Do českých kin snímek zamíří 22. března.

Vydáno pod