The.Switch potřetí roztáčí projekt Na Dosah

Oblíbená pražská emo-crossoverová parta The.Switch letos završí trilogii desek Na Dosah. Finální číslo „III“ se přirozeně dočká i svého křestu jako jeho předchozí kolegyně. Slavnostní zkropení placky proběhne 21. března ve známém pražském klubu Roxy. Do kytar si mimo hlavních hvězd ve středu zabuší i speciální hardcore hosté, předskokané The Truth Is Out There.

„Ty nové skladby naživo budou fakt úlet,“ podotkla samotná kapela na svém profilu na facebooku. V to ale fanoušci téhle excentrické čtveřice doufají. Zatímco první dva díly Na Dosah vyšly v rozmezí pár měsíců, na třetí část si příznivci The.Switch museli počkat tři roky. Skupina si totiž mezitím odskočila do studia natočit akustický výběr toho nejlepšího ze své tvorby. Výsledkem bylo album Off, jež pánové prezentovali skrz velice komorní koncerty.

Před rokem se Pražané vytasili také s novou image, která ještě víc podtrhuje pozici zpěváka Štěpána a jeho „kazatelsko-diktátorskou“ funkci. Zůstanou svému novému stylu věrní i na křestu? Kdo ví. Zato se ale už nyní ví, že tradiční sestavu na březnové akci doplní kytarista Vanja z formace FDK, který se zároveň podílel i na produkci právě vycházející placky.

The.Switch se podařilo najít originální, hutný kytarový zvuk, díky němuž jsou rozpoznatelní i se zavázanýma očima. Ona syrovost vynikne nejvíc právě při živých vystoupeních. Kapela nepodceňuje ani přímou interakci s publikem, natožpak s dalšími účinkujícími. Kytarista Majkláč mimo jiné šéfuje největší databázi českých a slovenských kapel Bandzone.cz, která se neznámé interprety snaží podporovat.

Pokud se na křest v Praze nedostanete, nezoufejte. The.Switch totiž večerní akcí v Roxy odstartují celorepublikové klubové turné. Podrobný plán jednotlivých zastávek najdete na jejich profilu na Bandzone.