Sněhurka v říši divů

Los Angeles – v Hollywoodu měl premiéru dobrodružný fantasy snímek Mirror, Mirror na motivy pohádky bratří Grimmů. Sněhurku si ve filmovém zpracování zahrála dcera hudebníka Phila Collinse Lily a zlou královnu Julia Robertsová.

Tvůrci slibují dobrodružný příběh plný lásky, žárlivosti a zrady. Uprchlá princezna plánuje za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíku odvetu proti zlé královně, která se zmocnila trůnu. Přestože ve snímku režiséra Tarsema Singha (Cela, Pád, Válka bohů) nechybí zrcadlo, trpaslíci ani statečný princ, ke klasické filmové pohádce má daleko.

Sněhurku v Hollywoodu obklopili virtuálním světem. „Každý den jsme se ocitali v kreativním světě. Byli jsme uvnitř magické sněhové koule. Díky rekvizitám a kostýmům jsme měli pocit, že jsme součástí toho světa. Bylo to jako být každý den ve snu,“ popsala natáčení Lily Collinsová.

Reportáž Ivy Němcové (zdroj: ČT24)

Výtvarné zpracování připomíná poslední pohádku Tima Burtona - Alenku v říši divů. Nový trend někteří kritici už označili za karnelavou frašku. Herci se ale shodují, že snímek je především zábavný. „Humor Tarsema Singha je tak vtipný, že je úplně infekční, takže jsem se hodně nasmáli. Bylo to naprosto osvěžující točit takhle veselý film. Poslední dobou jsem hrál těžké role, tohle byla úleva,“ poznamenal například Sean Bean.

Čeští diváci budou moci na Sněhurku zajít od 5. dubna. Kromě Singhova snímku se letos v květnu v kinech objeví také Sněhurka a lovec v režii Ruperta Sanderse, takže opět z americké produkce. Podle prvních ukázek to ale zatím vypadá, že Sandersova verze bude mnohem akčnější. Sněhurku v ní ztvární Kristen Stewartová, známá mimo jiné z upíří Twilight ságy, zlou královnu Charlize Theronová. 

Vydáno pod