Whitney Houstonová zemřela utonutím

Los Angeles - Zpráva vyšetřujícího koronera ukončila týdny spekulací o příčině smrti zpěvačky Whitney Houstonové. Šestinásobná držitelka ceny Grammy zemřela nešťastnou náhodou utonutím. K její smrti ale přispěla srdeční choroba a užívání kokainu. Policie tak definitvně vyloučila možnost, že by v souvislosti se smrtí Houstonové byl spáchán zločin.

Whitney Houstonová zemřela 11. února ve věku 48 let. Její bezvládné tělo našel ve vaně hotelového apartmá v Los Angeles osobní strážce den před předáváním cen Grammy. Mluvčí koronera uvedl, že ve zpěvaččině těle byly nalezeny kokainové metabolity a ty byly jedním z faktorů, které způsobily její smrt.

Craig R. Harvey, vyšetřovací soudní lékař:

„Užití kokainu bylo indikováno jako akutní a zdá se, že kokain požila bezprostředně před kolapsem v hotelové vaně.“

„Úřad soudního lékaře uzavřel vyšetřování smrti Whitney Houstonové. Přičina smrti byla stanovena jako utonutí kvůli arterosklerotické srdeční nemoci a užívání kokainu.“

Z výsledků šetření vyplývá, že Houstonová byla chronickým uživatelem kokainu. Toxikologické testy ale v jejím těle prokázaly také stopy marihuany a léků proti úzkosti Xanaxu a Benadrylu. Ty ale podíl na smrti neměly.

Podle policie není žádný důkaz, že by v souvislosti se smrtí Houstonové byl spáchán zločin. „Výsledky toxikologických testů nás rozesmutnily, ale jsme rádi, že nyní známe závěry vyšetření,“ řekla zpěvaččina švagrová a zároveň manažerka Patricia Houstonová.

Whitney Houstonová se utopila (zdroj: ČT24)

Houstonová patřila k nejvýraznějším tvářím popu 80. a 90. let. S její kariérou to ale začalo jít z kopce po svatbě s Bobbym Brownem, kterého si vzala v roce 1992. Houstonová se nijak netajila tím, že ve velkém brala kokain a různé léky, kouřila marihuanu a pila alkohol. S tím, jak se stupňoval její boj s drogovou závislostí, se ale její majestátní hlas stával chraplavější a nemohla vyzpívat vysoké tóny.

Zájem o její hudbu po její nenadálé smrti ještě raketově vzrostl a vrátil její písně zpátky na žebříčky hitparád. Masově se začaly pouštět v rozhlasu. Natočila takové hity jako I Wanna Dance With Somebody, How Will I Know nebo The Greatest Love of All. Proslavila se také rolí popové hvězdy ve filmu Osobní strážce, kde zazněl její snad nejznámější hit I Will Always Love You.

Vydáno pod