Zlatem v hrdle potěší pop-operní kvarteto Il Divo i Prahu

Praha - Hudební popové kvarteto Il Divo, které dobývá britské hitparády, přijede 13. září do Prahy. Skupina se proslavila díky pop-operním úpravám hitů Franka Sinatry, Barbry Streisandové nebo Chrise Isaka. Českému publiku se představí v rámci celosvětového turné poprvé.

Kvarteto Il Divo je dílem hudebního manažera Simona Cowella, který pátral po celém světě po mladých operních zpěvácích obdařených nejen „zlatem v hrdle“, ale i přitažlivým zevnějškem. V roce 2003 dal dohromady čtveřici, kterou tvoří španělský barytonista Carlos Marín, americký tenorista David Miller, švýcarský tenorista Urs Bühler a francouzský popový zpěvák Sébastien Izambard. O rok později vydalo nové uskupení album, s nímž okamžitě bodovalo ve 13 zemích světa.

V roce 2006 uspořádali muzikanti z Il Divo turné s Barbrou Streisandovou. S americkou zpěvačkou a herečkou Toni Braxton nazpívali ve stejném roce hymnu pro mistrovství světa ve fotbale. V roce 2008 obsadili první příčky hitparád s deskou The Promise, poslední nahrávkou je Wicked Game, které je věnováno i aktuální světové turné.

Il Divo za osm let své existence prodali 26 milionů alb a získali 150 zlatých a platinových desek ve 33 zemích světa. Vstupenky na pražský koncert v O2 areně budou k dostání od středy 4. dubna.

Vydáno pod