The Prostitutes zvou na křtiny třetího potomka

Nemusíte mít obavy, až uslyšíte, že se 26. dubna v Paláci Akropolis chystá koncert The Prostitutes. Nejde totiž o žádné „hambárny“, nýbrž o muziku. Oblíbená tuzemská indie-punková kapela se po pár letech rozhodla nahradit stávající nahrávku Hometown Zombies třetím přírůstkem. Do jejich diskografie tak přibude deska Deaf to the Call, která se v žižkovském klubu dočká i slavnostního křestu. Pražské pětici by měla sekundovat formace Dogsbodies.

Novinka vznikla pod taktovkou světoznámého britského producenta Martina Glovera, známého také pod přezdívkou Youth. Příznivci „kytarovek“ mohli jeho podpis najít i pod deskami předních skupin jako Primal Scream, The Verve či The Futureheads.

Cestu k albu ale pánové rozhodně neměli vystlanou růžemi. Potýkali se totiž s časovými i finančními problémy, a sourozenec Hometown Zombies tak vznikl v krátkém horizontu pěti nahrávacích dnů. Stranou nezůstali ani fanoušci, kteří svým peněžitým příspěvkem podpořili „prostitutky“ v internetové kampani.

Jak se zdá, nemusí se bát zklamání. Ukázky z očekávaného alba představili muzikanti před časem na svém akustickém koncertě. Příznivci sympatické bandy se nyní mohou těšit na progresivnější, avšak zároveň agresivnější zvuk, jemuž jednoznačně dominují kytary. Čert ví, jestli v tom nemá prsty právě zmíněný Martin Glover…

The Prostitutes vznikli v Praze v roce 2004. Do hudebního povědomí se zapsali díky zdánlivě křehké baladě Sunshine, která se objevila na jejich premiérovém albu Get Me Out of Here. Se svým druhým počinem se kapela od hlavy až k patě ponořila do elektronických zvuků dokreslující typické indie kytary. Po této desce učinila formace menší personální změny, a tak dosavadního baskytaristu Šmityho vystřídal Adam Vopička. Doménou sestavy však i nadále zůstává rodilý britský zpěvák Adrian T. Bell, díky jehož hlubokému hlasu se The Prostitutes neztratí ani v tisícovém zástupu obdobných kapel.