Cesta do lesa už se rýsuje

Plzeň – Režisér Tomáš Vorel natáčí na severním Plzeňsku volné pokračování filmu Cesta z města. Romantická komedie Cesta do lesa má být oslavou české krajiny i postav, které dokážou čelit přírodním živlům i zjednodušenému a pragmatickému přístupu k přírodě.

„Točíme obraz po kalamitě, kdy vichřice zasáhla les a stromy,“ prozradil Vorel, jaká část filmu vzniká nedaleko obce Strážiště. Prostředí lesa film téměř neopouští. I nové postavy mají s lesnictvím co do činění. Například svérázný revírník Josef Cvrk. „Přečetl jsem si prvních pár replik a hned jsem věděl, že to bude dobré,“ poznamenal k filmu Cvrkův herecký představitel Jiří Schmitzer.

V jeho revíru pracuje jako adjunkt další z nových postav snímku – Ludva (Tomáš Vorel jr.). Vystudovaný lesník chodí po práci střílet škodnou a čeká ho setkání s divoženkou-vegetariánkou (Anna Linhartová). Tou ovšem není žádná nadpřirozená bytost, ale dcera dvojice známé z Cesty z města – Honzy Maráka (Tomáš Hanák) a jeho ženy Markéty (Bára Nimcová, dnes Schlesinger). Honza pracuje v lese jako pomocný dělník a Markétu alternativní léčba psychotropními rostlinami a houbami přivede do konfliktu s protidrogovou policií a také s místními obyvateli.

Reportáž Davida Havleny (zdroj: ČT24)

Ke starousedlíkům patří rodina Papošova. Ludva (Bolek Polívka), starající se o svůj statek a polnosti a také hospodu, a Vlasta (Eva Holubová) mají už zmíněného syna Ludvu, ten ale s rodiči žít odmítá. „Diváci by to mohli vzít jako návod, jak oživit vztah,“ poznamenala ke svému filmovému manželství Holubová.

Poslední klapka Cesty do lesa by měla padnout koncem května. Premiéru bude mít Vorlův snímek 4. října tohoto roku.